Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Tzatziki (250 ml)
Ingrediënten:
Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Dek het met plasticfolie af en zet het mengsel minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Serveer het als dipsaus met pitabrood of als bijgerecht.
Auberginedipsaus (500 ml)
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de aubergine en knoflook op een bakplaat, bedruip ze met olijfolie en rooster ze 20 minuten in de oven.
Haal aubergine en koflook uit de oven, schep het vruchtvlees uit de aubergine en doe het vruchtvlees en het knoflook in de kom van de keukenmachine.
Pureer, voeg vervolgens de tahini, het citroensap, en de olijfolie toe en laat het nog een paar seconden draaien om alle ingrediënten te vermengen.
Maak het geheel op smaak af met peper en zout en serveer het met brood.
Taramosalata (675 ml)
Ingrediënten:
Bereiding:
Haal de korsten van het brood en week het 10 minuten in het water.
Druk het brood uit tot al het overtollige water eruit is en doe het in de keukenmachine.
Pureer het 1 minuut.
Voeg de taramosalata toe en pureer het nog een minuut.
Giet, terwijl de keukenmachine draait, de olijfolie erbij in een doorlopende straal, totdat alle olijfolie is opgenomen en het mengsel dik en romig is.
Voeg het citroensap en het water toe en laat het draaien tot alles goed gemengd is.
Doe de massa in een kom en zet die in de koelkast.
De bewaartijd van deze taramosalata is maximaal 7 dagen.
Serveer het gerecht met geroosterd pitabrood.
Bron: D’as pas koken – GRIEKS