X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

100% Griekse Olijfolie van superieure kwaliteit. Koud geperst, niet vermengd met andere oliën en vrij van toevoegingen.

0

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Tzatziki-&-Dipsauzen

Tzatziki (250 ml)

Ingrediënten:

  • 185 gram Griekse yoghurt, naturel
  • 90 gram komkommer, geraspt
  • 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zout en zwarte peper
  • 1 eetlepel muntblaadjes, gehakt (naar keuze)

Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Dek het met plasticfolie af en zet het mengsel minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Serveer het als dipsaus met pitabrood of als bijgerecht.



Auberginedipsaus (500 ml)

Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine, 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tahini, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel Kanakis olijfolie
  • zout en zwarte peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de aubergine en knoflook op een bakplaat, bedruip ze met olijfolie en rooster ze 20 minuten in de oven.
Haal aubergine en koflook uit de oven, schep het vruchtvlees uit de aubergine en doe het vruchtvlees en het knoflook in de kom van de keukenmachine.
Pureer, voeg vervolgens de tahini, het citroensap, en de olijfolie toe en laat het nog een paar seconden draaien om alle ingrediënten te vermengen.
Maak het geheel op smaak af met peper en zout en serveer het met brood.



Taramosalata (675 ml)

Ingrediënten:

  • 4 sneden witbrood van 3 dagen oud
  • 90 gram taramosalata (rode kaviaar)
  • 185 ml Kanakis olijfolie
  • sap van 1 citroen, 1 eetlepel water

Bereiding:
Haal de korsten van het brood en week het 10 minuten in het water.
Druk het brood uit tot al het overtollige water eruit is en doe het in de keukenmachine.
Pureer het 1 minuut.
Voeg de taramosalata toe en pureer het nog een minuut.
Giet, terwijl de keukenmachine draait, de olijfolie erbij in een doorlopende straal, totdat alle olijfolie is opgenomen en het mengsel dik en romig is.
Voeg het citroensap en het water toe en laat het draaien tot alles goed gemengd is.
Doe de massa in een kom en zet die in de koelkast.
De bewaartijd van deze taramosalata is maximaal 7 dagen.
Serveer het gerecht met geroosterd pitabrood.

Bron: D’as pas koken – GRIEKS




Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Copyright © 2024 | KanakisOlijfolie.nl

Welkom bij Kanakis Olijfolie Nederland

Binnenkort ontvangen wij een nieuwe levering olijfolie en olijven van de laatste oogst, 2023-2024.
Wilt u een bestelling plaatsen? Dan vragen wij u vriendelijk te bestellen via de contactpagina op de site of d.m.v. het sturen van een e-mail aan info@kanakisolijfolie.nl.
Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u van ons een e-mail met verdere gegevens of nemen wij telefonisch contact met u op.