X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

100% Griekse Olijfolie van superieure kwaliteit. Koud geperst, niet vermengd met andere oliën en vrij van toevoegingen.

0

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

100-Griekse-Olijfolie

De olijfolie die afkomstig is van de familie Kanakis en wordt gebruikt bij de Kanakis Family producten is volledig Griekse olijfolie.

De olijfolie wordt gemaakt van de Kalamata olijven die afstammen van de Koroneiki olijfbomen. Deze staan allen in een gecertificeerd gebied rondom de havenstad Kalamata in het zuiden van de Peleponnesos, Griekenland. De olijven die worden gebruikt voor de olijfolie van de Kanakis Family producten komen van de eigen boomgaarden evenals van gecertificeerde boomgaarden uit de omgeving Messinia.
De certificering wordt gedaan door de Griekse regering, hiervoor hebben zij drie jaar lang controles uitgevoerd bij de olijfboer. Om het certificaat te behouden wordt er jaarlijks een controle uitgevoerd, waarna het nieuwe certificaat wordt afgegeven.
Daarnaast houdt de familie Kanakis zelf ook streng toezicht op het groeipproces van de olijven. Hierdoor wordt de kwaliteit goed bewaakt.

De Kalamata olijf is een dikke olijf met een strakke, intens paars zwarte huid en een sterk sappige smaak, die zorgt voor een zachte fruitige nasmaak. De smaak en de kwaliteit van de olijf wordt behouden, doordat hij met de hand wordt geplukt.
Wanneer de olijven zijn geplukt en aankomen bij de familie Kanakis wordt de kwaliteit van de olijfvrucht bekeken en gemeten. Alleen de olijven die gebruikt kunnen worden om een hoogwaardige olijfolie te kunnen produceren worden schoongemaakt en gereinigd. Hierna worden de olijven geperst tot olijfolie. Dit alles moet gebeuren binnen 24 uur nadat de olijven zijn geplukt. Tijdens het productieproces moet er gewerkt worden volgens goedgekeurde richtlijnen. Tevens is het van belang dat er geen zuurstof of licht bij de olijfolie komt. Wanneer dit wel gebeurt, zorgt dit voor een verhoging van de zuurgraad.
Na de productie van de olijfolie wordt de kwaliteit getest in het laboratorium op het bedrijf, ook wordt de zuurgraad bepaald. Zo kan worden bepaald of de olijfolie behoort tot de extra vergine olijfolie met een zuurgraad van maximaal 1% of tot de extra extra vergine olijfolie met een zuurgraad tussen de 0,1 - 0,3%. De olijfolie die wordt geproduceerd door de familie Kanakis bevat een zuurgraad tussen de 0,1 - 0,3%, dit is dus olijfolie van de allerhoogste kwaliteit.
Hoe lager de temperatuur bij het persen, hoe hoogwaardiger de kwaliteit van de olie.
Bij de familie Kanakis worden de olijven koud geperst, beneden de 25 graden, hierdoor blijven alle voedzame elementen uit de olijven behouden.

De gewonnen olijfolie wordt opgeslagen in roestvrijstalen tanks. Uit deze tanks is de zuurstof weggepompt, zodat de hoge kwaliteit behouden blijft. Vanuit deze tanks wordt de olijfolie uiteindelijk gebotteld in donker gekleurde glazen flessen of in blikken. De opslag hiervan gebeurt bij een temperatuur van maximaal 24°C. Voordat de flessen het bedrijf van de familie Kanakis verlaten, worden ze voorzien van een etiket. Hierop staan de belangrijkste eigenschappen van de olijfolie en ook wordt aangegeven welke zuurgraad de olijfolie heeft.

Door de optimale voorwaarden te scheppen voor de olijven en het verwerkingsproces ervan tot olijfolie, behouden de natuurlijke ingrediënten hun karakteristieke eigenschappen.
Zo zijn de smaak en geur puur en van superieure kwaliteit.

Het speciale karakter en de hoge kwaliteit van de Kanakis olijfolie is geen toeval, maar te danken aan het samengaan van vier belangrijke criteria:
1. de uniek samengestelde bodem van de Peleponnesos in de regio Messinia
2. de klimatologische omstandigheden in de regio Messinia
3. de hoge eisen aan kwaliteit en hygiëne
4. de jarenlange ervaring en de traditionele manier van oogsten door de familie
Kanakis en hun medewerkers.

Tijdens het verwerkingsproces van de olijven tot olijfolie wordt er op het bedrijf van de familie Kanakis gewerkt met strenge kwaliteits- en hygiëne eisen. Dit alles wordt gemonitord door nationale en internationale organisaties. Periodiek vinden er keuringen en controles plaats waarna de behaalde certificaten worden verlengd.

De aanpak van de familie Kanakis wordt alom gerespecteerd en gewaardeerd. Dit blijkt uit de internationale prijzen die de afgelopen jaren zijn gewonnen door de Kanakis Family producten en het bedrijf zelf.




Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Copyright © 2024 | KanakisOlijfolie.nl

Welkom bij Kanakis Olijfolie Nederland

Binnenkort ontvangen wij een nieuwe levering olijfolie en olijven van de laatste oogst, 2023-2024.
Wilt u een bestelling plaatsen? Dan vragen wij u vriendelijk te bestellen via de contactpagina op de site of d.m.v. het sturen van een e-mail aan info@kanakisolijfolie.nl.
Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u van ons een e-mail met verdere gegevens of nemen wij telefonisch contact met u op.