X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

100% Griekse Olijfolie van superieure kwaliteit. Koud geperst, niet vermengd met andere oliën en vrij van toevoegingen.

0

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Psari-Plaki-Gebakken-Vis

Psari Plaki – Gebakken Vis (4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 hele snapper of zeebrasem van 1½  kilo.
  • sap van 1 citroen
  • 125 ml Kanakis olijfolie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, dun gesneden
  • ½ kop fijngehakte selderij
  • 425 gram tomatenblokjes, zonder schil
  • 125 ml droge witte wijn, naar keuze
  • ½ theelepel suiker, 1 theelepel oregano
  • peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de vis schoon, laat de kop en staart eraan.
Maak diagonale insnijdingen in de huid en bestrooi de vis met een beetje peper, zout en citroensap. Laat dit 20 minuten intrekken.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpen fruit daarin de ui, knoflook en selderij 3 minuten.
Voeg tomaten, wijn en oregano toe en breng alles op smaak met peper en zout.
Laat het nog eens 2 minuten zachtjes bakken.
Bedek de bodem van een ingevette braadslee met het mengsel en leg de vis erop.
Sprenkel de rest van de olijfolie over de vis.
Bak de vis in de oven 30 á 40 minuten, afhankelijk van de grootte van de vis.
Bedruip de vis tijdens het bakken.
Leg de vis op een serveerschaal, schep de saus rondom en serveer de vis met groente of een salade.

Bron: D’as pas koken – GRIEKS




Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies

Copyright © 2024 | KanakisOlijfolie.nl

Welkom bij Kanakis Olijfolie Nederland

Binnenkort ontvangen wij een nieuwe levering olijfolie en olijven van de laatste oogst, 2023-2024.
Wilt u een bestelling plaatsen? Dan vragen wij u vriendelijk te bestellen via de contactpagina op de site of d.m.v. het sturen van een e-mail aan info@kanakisolijfolie.nl.
Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u van ons een e-mail met verdere gegevens of nemen wij telefonisch contact met u op.